Søg produkt:

Stegt dyreryg med rønnebærgelé

(Til 4 personer)

Ovn: 175° 

1-1,2 kg dyreryg, frisk eller optøet
1,5 tsk. salt
0,5 tsk. stødt hvid peber 

Sauce 

3 spsk. smør
2 spsk. mel
400 ml kødsaft
300 ml fløde
Salt og hvidt peber
2 tsk. gelé – ribs eller rønnebær
3 spsk. tør sherry eller portvin (valgfrit)

Forvarm ovnen. Puds kødet. Skær hinder og sener væk. Gnid kødet med salt og peber. Læg dyreryggen i et ildfast fad med kødsiden opad. Sæt et termometer i langs ryggen. Lad den stege i ca. 1 time og 15 minutter i den nederste del af ovnen, indtil kødet har nået en temperatur på 70 grader (til medium stegt) eller 75 grader (gennemstegt). Klargør tilbehøret alt efter, hvor lang tid det tager; kog for eksempel kartoflerne i 40 minutter, før kødet er klar, og rens og kog grøntsagerne nogle minutter, før du tager kødet ud af ovnen. Tag dyreryggen ud af ovnen, dæk den med folie, og lad den hvile i 15 minutter.  

Sauce

Mens kødet hviler, har du tid til at lave saucen: Opvarm 400 ml vand, og hæld det i det ovnfaste fad, kødet blev tilberedt i. Pisk. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Omrør, og lad blandingen koge i nogle få minutter. Tilsæt langsomt kødsaften og derefter fløden under konstant omrøring. Lad blandingen koge op og derefter simre i 10 minutter ved middel varme. Smag saucen til, og tilsæt salt, peber, gelé og sherry (eller portvin) alt efter behag. Måske også en lille smule vallesmør.   

Tid til servering 

Skær kødet fra benet. Skær de to stykker ud i tynde skiver. Læg kødet tilbage i ryggen på et serveringsfad, hvis du vil servere kødet på denne måde. Serveres med kartofler, sauce, grøntsager og rønnebærgelé.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015