Søg produkt:

article

Regler og obligatorisk udstyr

Under Fjällräven Classic Danmark, skal du bære alt det udstyr, du har brug for, for at kunne gennemføre turen. Har man ekstra bagage som er absolut nødvendig, kan Fjällrävens medhjælpere fragte det til målstregen ved turens afslutning. Denne bagage skal

• Mærkes tydeligt med navn
• Veje max 5 kg og 
• Transporten er på eget ansvar 

Denne bagage kan kun afleveres ved check-in før turens begyndelse og kan kun modtages igen ved mål.

Af sikkerhedsmæssige årsager, er der udarbejdet en liste over obligatorisk udstyr, som skal bæres under hele turen.  Vi sørger for mad, gas, kort og Hiking Pass, der skal stemples ved alle checkpoints og camps. Ved alle checkpoints og camps, vil der desuden være samaritter fra Røde Kors, som kan hjælpe med eventuelle småskader, så som vabler eller andre mindre problemer.

Obligatorisk udstyr

• Telt/ eller part i et telt* - alternativt er bivuak eller lignende også en mulighed
• Brænder
• Brændstof til Primus PowerGas-brænder* (gas, benzin eller sprit)
• Liggeunderlag (minimum 5 mm tyk og ikke kortere end din ryg)  
• Sovepose
• Kort og kompas
• Fjällräven Classic Trash Bag
• Hiking Pass
• Førstehjælpskasse* (minimum bandage, vabelplaster, sportstape – forskellig smertestillende anbefales) 

*Udstyret må gerne deles med en anden deltager.

Primus PowerGas, Trash Bag, Hiking Pass og kort er inkluderet i billetprisen, og afhentes ved check-in.

Hiking Pass

Du modtager dit Hiking Pass ved check-in. Hiking Passet er en lille bog, som du har med dig på hele turen. Ved hvert checkpoint, skal passet stemples. Ved målet vil dit Hiking Pass blive tjekket for alle stempler. 

Stempler

Dit Hiking Pass skal stemples ved samtlige 3 checkpoints og 3 camps under turen og skal fremvises ved mållinjen, som bevis for, at du har gennemført Fjällräven Classic Danmark.

Checkpoints

Fjällräven Classic Danmark går gennem 3 checkpoints og 2 camps mellem Faldsled (start) og Valdemars Slot (målområde). Ved hvert checkpoint skal dit Hiking Pass stemples af en Fjällräven repræsentant. Du finder Fjällräven personale i eller ved telte ved hvert checkpoint. I tilfælde af særlige omstændigheder, hvor personalet må forlade checkpointet, vil et stempel blive sat udenfor teltet, så du selv kan stemple dit pas.

Ved hvert checkpoint, vil der også findes en ’Gæstebog’. Det vil her være muligt, at efterlade eller læse små beskeder til og fra deltagere, hvilken vi opfordrer til, hvis man skulle have lyst.

Opfyldning af mad på turen

Ved check-in modtager du mad til den første dag. Efterfølgende vil mad uddeles ved hver camp. Gas til gasbrændere vil kun blive uddelt ved check-in.

Vand

Drikkevand vil kunne findes ved hvert checkpoint og camp.

Kort og rute

Du modtager et kort ved check-in. Ruten du går, vil være tydeligt markeret på kortet, således at orientering skulle være nem.

Overnatning

Overnatning under Fjällräven Classic Danmark skal ske i telt, bivuakker eller lignende. Af sikkerhedsmæssige årsager, skal afstanden mellem teltene være 3 meter, som regnes fra bardun til bardun. Det er kun tilladt at slå lejr og overnatte på de angivne camps (ikke ved checkpoints). Dette er i henhold til dansk lovgivning, som til forskel fra Sverige, ingen allemandsret har og reguleringen af Naturturisme I/S, samt opretholdelse af fællesskab blandt turens deltagere:

Tur 1:

Camp 1 (Dag 1, onsdag d. 28. juni) - Holstenshuus
Camp 2 (Dag 2, torsdag d. 29. juni) - Egebjerg
Camp 3 (Dag 3, fredag d. 30. juni) - Valdemars Slot

Tur 2:

Camp 1 (Dag 1, torsdag d. 29. juni) - Holstenshuus
Camp 2 (Dag 2, fredag d. 30. juni) - Egebjerg
Camp 3 (Dag 3, lørdag d. 1. juli) - Valdemars Slot

Husk det ikke er muligt at skifte tur undervejs. Du skal altså overnatte på de camps (på den dato) dit turnummer angiver. 

Kogeplads, VIGTIGT!

Nye regler fra brandmyndighederne betyder at det IKKE længere er tilladt at have åben ild mellem teltene. Det er derfor meget vigtigt, at I bruger de opstillede kogepladser!  Overtrædelse af reglerne vil medføre bortvisning.

Badefaciliteter

Vær opmærksom på, at der ingen badefaciliteter vil være på hele turen. Vi opfordre til, at tage en dukkert i havet i stedet, hvis man føler for det.

Safety Tag

Ved start modtager du et Safety Tag. Dette sammen med dit Hiking Pass, er til for at identificere personer som deltagere på Fjällräven Classic Danmark. Tagget placeres øverst på rygsækken, så det kan ses både bagfra, forfra og fra oven. Dette er også for at kunne tiltrække opmærksomhed i tilfælde af en nødsituation.

Sikkerhed og lægebehandling på ruten

Deltagelse på Fjällräven Classic Danmark er på eget ansvar. 

Det anbefales at komplimentere den obligatoriske førstehjælpskasse med smertestillende af forskellig nødvendig art.

Husk at drikke rigeligt med vand i løbet af turen.

Kontakt checkpointpersonale i tilfælde af skader eller sygdom. Samaritter fra Røde Kors er tilstede ved alle checkpoints, camps og i målområdet. De er udstyret med begrænsede mængder af førstehjælpsudstyr og medikamenter. I tilfælde af nødsituation, ring 112.
Kun tilfælde af medicinske nødsituationer dokumenteres. Andre undersøgelser, certifikater og forsikringsspørgsmål, bør håndteres af din egen læge.

Fjällräven er ikke ansvarlig for kontrol af de enkelte deltageres position langs ruten. I tilfælde af en hændelse er deltagerne nødt til at kontakte Fjällräven på det nummer der er angivet i Hiking Passet. Generelt vil der ikke være nogen organiseret søgen efter folk, der ikke har nået målstregen.

Udgå af Fjällräven Classic Danmark

Beslutter du dig for at forlade Fjällräven Classic Danmark før tid, skal du kontakte det nærmeste checkpoint, eller ringe til Fjällrävens kontaktperson på det udleverede nummer, som er angivet i dit Hiking Pass.

Ved skade, vil Fjällrävens medhjælpere være behjælpelig med begrænset transport til nærmeste station. Bemærk at dette kun tilbydes om aftenen. Vil du udgå på andre tidspunkter af døgnet, kan Fjällrävens personale ikke være behjælpelig med transport.  

Tidsfrister og vejsikkerhed

Der er ingen formel tid Fjällräven Classic Danmark skal gennemføres på ud over opretholdelsen af vandringsforbuddet udenfor tidsrummet 8.00-19.00. Dog, lukker de forskellige checkpoints i løbet af ruten på de følgende tidspunkter, så vi anbefaler, at nå disse deadlines, men opfordrer ikke til at skynde sig af denne grund. Tiderne er blot vejledende undtagen kl. 19.00 deadlines, som bør overholdes:

CP1: Østrupgaard kl. 15.00
CP2: Holstenshuus kl. 19.00
CP3: Præsten Skov kl. 15.00
CP4: Egebjerg kl. 19.00
CP5: Svendborgsundbroen kl. 15.00
CP6: Valdemars Slot kl. 19.00

Fjällräven Classic Danmark går over privat jord. Af hensyn til jordejernes interesser, herunder også bukkejagten, er det kun tilladt at vandre mellem kl. 8 og 19.

Afslutning

Når du når målstregen ved Valdemars Slot, vil vi fejre en succesfuld Fjällräven Classic Danmark 2017. Du har muligheden for at blive transporteret tilbage til start (Faldsled Havn) via bus både fredag, lørdag og søndag.

Fjällräven Classic Danmark medaljen

Alle deltagere, som gennemfører Fjällräven Classic Danmark vil modtage en medalje, når målstregen nås.

Affald

Det er selvfølgelig strengt forbudt at efterlade affald i naturen, langs ruten, ved check-points eller ved camps. Når du når mål (Valdemars Slot) afleveres din Fjällräven Trash Bag med affald i. 

Håndtering og henkast af affald

Du indsamler dit affald (undtagen menneskelig affald), der produceres under turen i din Fjällräven Classic Danmark Trash Bag. Posen kan kontrolleres ved målstregen. Det er strengt forbudt at henkaste og efterlade affald langs ruten, ved camps og ved checkpoints. Henkast af affald vil resultere i en øjeblikkelig diskvalifikation fra Fjällräven Classic.

Hunde

Både Fjällräven Classic Danmark 2014, 2015 og 2016 havde flere firbenede venner med, som fuldførte turen. Dette år er de også meget velkomne. Du skal dog være opmærksom på, at de skal være i snor under hele turen af respekt for andre deltagere og dyr.

OVERTRÆDELSE AF REGLER

Affald

Overtrædelse af reglerne omkring affald vil resultere i øjeblikkelig diskvalificering fra Fjällräven Classic Danmark, og personen vil blive udelukket for at deltage i alle fremtidige events afholdt af Fjällräven. 

Andre overtrædelser af reglerne

Deltageren vil ikke modtage en medalje ved mål.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015