Søg produkt:

article

At bære en rygsæk

At tage på tur med en oppakning bør være en behagelig oplevelse. Der er ikke noget, der slår fornemmelsen af at bære de ting, man har brug for, og samtidig have friheden til at tage hen, hvor man vil. Det er det, som friluftslivet handler om. En forkert pakket rygsæk kan imidlertid medføre skader eller helt enkelt gøre din tur ubehagelig. Derfor er det vigtigt at vide det grundlæggende om at pakke en rygsæk og bære den.

Vores evne til at bære ting

Mennesker har båret utallige, tunge læs igennem tiderne, selvom vi i den vestlige del af verden har tendens til at "sidde stille" mere ofte. Mange folk er stadig overraskede over, hvor meget folk i andre kulturer kan bære, f.eks. ved at bære tunge ting på hovedet.

Det er ikke tilfældigt, at folk bærer ting på hovedet. Mennesker kan bære tunge læs, hvis tyngdepunktet i både den øverste del af kroppen og læsset er over rygsøjlens bevægelsesakse og bækkenet. Hvis et tungt læs placeres langt væk fra rygsøjlen, vil det vride og trække dig baglæns. For ikke at falde bliver du nødt til at tilpasse overkroppens og oppakningens tyngdepunkt, så de igen er over bækkenet. Dette gøres nemmest ved at læne sig forover, hvilket imidlertid kan medføre skader.

Velgennemtænkte detaljer, som gør det nemmere at bære ting

For at undgå skader har Fjällrävens rygsække ofte både skulderremme og hoftebælte. Begge hjælper med at fordele vægten af oppakningen, men hoftebæltet flytter også vægten til bækkenet. Dette lader musklerne bære en del af vægten, hvilket betyder, at du kan bære tungere læs på længere distancer, eftersom de fleste mennesker er stærkere i benene end i ryg og skuldre.

Skulderremmene og hoftebæltet lader dig også skifte byrden mellem disse to punkter. Når dine skuldre begynder at blive trætte, kan du løsne skulderremmene og stramme hoftebæltet for at lade de andre muskelgrupper arbejde hårdere. På Fjällrävens Kajka-rygsæk kan man f.eks. justere bredden mellem skulderremmenes monteringssteder. Det betyder, at det ikke kun er muligt at tilpasse rygsækken til den enkelte person, som skal bære den, men det er også muligt at omfordele den vægt, der placeres på skuldrene.

Korrekt fordelt vægt

Med tanke på oplysningerne ovenfor er det vigtigt at pakke rygsækken korrekt. Grundprincippet for vandreture er enkelt: Tunge ting, f.eks. telte, gryder osv., anbringes tæt på ryggen og højt på oppakningen. Når du står på ski, bør disse ting dog være tæt på ryggen, men længere nede for at give bedre balance. Indtil nu er konceptet enkelt.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015