Søg produkt:

article

At pakke en rygsæk

Har du bestemt dig for, hvad du skal have med dig på turen? Strålende! Så er det på tide at beslutte, hvordan du skal pakke alt ned, og hvordan du skal bære det.

Lær din rygsæk at kende

Det kan tage lidt tid, inden du har lært din rygsæk at kende og kan pakke den på en måde, som passer til dine behov. Grundreglen er dog at pakke de tunge ting tættest på ryggen og gerne højt oppe i rygsækken, så du opnår en bedre balance. Undgå at pakke ting uden på rygsækken. Hvis du skal fastgøre ting udenpå, så brug remme, så udstyret ikke hænger og slasker. Sovepose, telt, liggeunderlag, tøj, mad og køkkenudstyr vil optage en større del af din oppakning. Derfor har vi valgt at give et par lidt mere udførlige tips om dette nedenfor. Brug poser i forskellige farver, så du bedre kan holde orden. Pak ordentligt, ingen tomme huller i midten. Træk kompressionsremme og toplåg til, så alt ligger fast i rygsækken.

Vigtige ting let tilgængeligt

Foruden de større ting har du også brug for at have en vis mængde udstyr lettilgængeligt. De ting, som du bruger ofte, eller vil have let adgang til, lægger du i yderlommerne eller i rygsækkens låg. Der er visse ting, som du måske nok kun bruger sjældent, men alligevel har du ikke lyst til at tage hele rygsækindholdet ud for at få fat i dem. Eksempler: kort, kompas, solbriller, solcreme, myggemiddel, lommelygte, førstehjælp, regntøj, vandflasker, kamera og mellemmåltider. Læg altid disse ting tilbage på samme sted i rygsækken, som du tog dem.

Gode råd

Bær de tungeste ting tæt på ryggen, midt mellem skulderbladene. Dette gælder både rygsække med integreret ramme og rammerygsække.

Hvis du ved, at du kommer til at vandre på stier hele dagen, bør du sørge for at have vægtcentrum oven for hofterne. Pak derfor de tunge ting højt oppe i rygsækken.

Hvis du ved, at du skal vandre på meget ujævnt underlag, bør du have tyngdepunktet længere nede for at få en bedre balance. I så fald pakker du de tunge ting tæt på bunden af rygsækken.

Opbevar soveposen i bundrummet. Del teltet op: Spænd stængerne fast udenpå, og læg teltdugen længere oppe i sækken. Læg skiftetøj længst nede, derefter mad og køkkenudstyr. De ting, som du bruger ofte, eller vil have let adgang til, lægger du i yderlommerne eller i rygsækkens låg.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015