Søg produkt:

article

Den største fare på savannen

Mange, som rejser til Afrika, ønsker at se kontinentets "Big Five" – den afrikanske elefant, løven, vandbøflen, leoparden og næsehornet. Dyrene fascinerer og forskrækker, men risikoen for at blive angrebet af nogen af dem er yderst lille. Fakta er, at de fem rigtigt store farer for helbredet på savannen er malariamyggen, tsetsefluen, UV-bestråling, udtørring og madforgiftning. I værste fald kan disse farer faktisk være livstruende. Absolut ikke den oplevelse, du er ude efter.

At tage på safari er en fantastisk måde at opleve dyrene og naturen på savannen på. Det sidste, du ønsker på et sådant eventyr, er selvfølgelig at blive syg. Her er nogle tip til, hvordan du undgår nogle af de virkelige farer.

Solens farlige stråler

Solen er ekstremt stærk i troperne. Med tøj i Micro Travel (MT) beskytter du dig mod at blive forbrændt af solen, mod solstik og farlig UV-bestråling (både alfa- og beta-bestråling). Desuden bør du altid bruge et solbeskyttelsesmiddel og en hat med en bred skygge, f.eks. Fjällrävens Marlin Hat. Hvis du også bruger jakke og bukser i MT-stof, kan du føle dig helt tryg. En anden fordel med MT er, at det er meget let og ventilerer rigtigt godt.

Små smittebærere

En almindelig sygdom i troperne er malaria, som først og fremmest spredes af myg. Malaria kan være livstruende, hvis du ikke får behandling i tide. En måde at undgå myggestik på er at klæde sig i lange bukser og en langærmet jakke. Det meste af tøjet i vores Travel-kollektion er fremstillet i Fjällrävens eget materiale Micro Travel (MT), en blanding af mikropolyamid og kæmmet bomuld, som er så tætvævet, at moskitoerne ikke kan trænge igennem dem.

Fjällrävens Travel-jakker er gode eksempler på tøj, der er udformet til at give beskyttelse og til at være bekvemme og praktiske på varme rejsedage. En høj krave beskytter mod både myg og sol, og mange smarte lommer gør disse til de perfekte rejsekammerater på eventyrrejsen.

Pak smart

Hvis du er ude i stærk sol og sveder en hel dag, er der stor risiko for, at du får væsketab. Drik rigeligt med vand, og hav altid en praktisk og gedigen taske med dig, for eksempel Vintage Shoulder Bag, med vand, mad og lægemidler.

Du undrer dig måske over, hvor al væsken bliver af. Det meste sveder du ud, og sveden absorberes af tøjet. Hvis du vælger tøj i MT, slipper du for at gå rundt i fugtigt tøj hele dagen. MT tørrer på en tredjedel af den tid, det tager for bomuld. Tøjet er også stort set krølfrit, hvilket gør det ideelt til rejser og eventyr i varmt klima.

Du kan stole på dit Micro Travel-tøj

Med det rigtige udstyr og den rigtige viden kan du undgå de fem største farer i Afrika. Fjällrävens Travel-kollektion indeholder tøj og udstyr, som gør din rejse enklere og mere bekvem. Og hvis du føler dig tryg med dit udstyr, bliver det lettere at nyde oplevelserne.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015