Søg produkt:

G-1000

– Fjällrävens populære stof, nu også til jagt

G-1000 er populært blandt jægere, ikke kun fordi det er et ekstremt slidstærkt materiale, som er vand- og vindafvisende, men også fordi det gør det muligt for kroppen effektivt at ventilere fugt væk. Hvis det alligevel skulle ske at blive vådt, tørrer det hurtigt foran pejsen, i solen eller i bilen på vej til det næste jagttårn. 

Historien om g-1000 begynder i 1966, da Fjällräven deltog i en bjergbestigningsekspedition i Grønland. Det vi lærte der, førte os til udviklingen af den første Grønlandsjakke, der blev fremstillet af et stof, som hurtigt blev populært blandt alpinister, vandrere og klatrere. Den var ikke så vandtæt som andet funktionelt tøj, men den holdt effektivt vandet ude. Desuden var den slidstærk, ja faktisk nærmest uopslidelig, og kom bare til at se pænere ud, jo mere den blev brugt. 

Hvis du passer godt på dit g-1000-materiale, vil det holde i generationer, hvilket er noget vores skræddercenter i Örnsköldsvik kan skrive under på, da mange indsender tøj, de har arvet, til eftersyn og tjek. Tricket består i at vokse stoffet med vores specielle Grønlandsvoks, der er fremstillet af en blanding af bivoks og paraffin. Du kan vokse det så ofte, du har lyst, det bliver kun bedre – og husk at vokse de udsatte områder som skuldre og knæ, men lad være med at vokse ryggen, da det giver bedre ventilation. Til årets varmere måneder kan du nemt vaske voksen ud og dermed øge stoffets overordnede ventilation. g-1000 er et enkelt, slidstærkt og meget loyalt materiale. 

Så af alle disse grunde ser man også g-1000 i vores jagtkollektioner. Og specifikt til jagt har vi udviklet en børstet, lydløs version kaldet G-1000 Silent Eco. Kombineret med stretchstof og velgennemtænkte detaljer på hætter, lommer og ærmer anvendes g-1000 som basismateriale til nogle af efterårets mest interessante jagtnyheder.

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015