Søg produkt:

Fra tegnebord til skov

Udviklingsarbejde kræver både idérigdom og struktur, og kreativt arbejde kan ikke altid beskrives på en lineær måde. Men hvis vi generaliserer en smule, kan vi beskrive udviklingsprocessen som følger.

Identificere behov

Alt begynder med at identificere et behov. Vi får ofte idéer, når vi selv opholder os udendørs, både på korte weekendture, og når vi er af sted på længere eventyr. Sommetider får vi også idéer, når vi taler med kunder, eller fra folk, der skriver til os. Alt samles i vores skitsebøger. 

Skitser og modeller

Med udgangspunkt i disse noter og skitser begynder vi på tegnearbejdet. Med mere end 50 års erfaring i at vide, hvad der fungerer i naturen, ser vi på, hvad der er vigtigt for det anvendelsesområde, som det nye produkt skal bruges til, og vi vælger de detaljer og løsninger, der opfylder de kriterier, vi har opstillet. Vi laver ofte simple modeller som for eksempel en buekonstruktion for at komme frem til størrelsen på et telt og foretager større og mindre justeringer.

Prototyper og nøjagtige tests

Efter en vis finjustering i udviklingsteamet er tiden inde til at fremstille komplette prototyper til tests og til at evaluere på forskellige niveauer. Uafhængige tekstillaboratorier tester rivestyrke, slidstyrke, vandsøjle og mange andre egenskaber ved materialerne. Men vigtigst af alt er alle testene af, hvordan udstyret holder i praksis. Prototyperne undersøges over adskillige måneder i marken af en erfaren testpatrulje under ledelse af vores udstyrsekspert Johan Skullman.  

De belastninger, de udsættes for under disse tests, svarer til mange års normal brug.

Og endnu flere tests

Designteamet tager også ud på deres egne testture. Vi opdager næsten altid detaljer, der kan laves bedre – ting, der fungerer godt til visse situationer og formål, men knap så godt til andre. Ofte fremstilles en række prototypeversioner, men når vi har implementeret de nødvendige tilpasninger, og alle parametre er opfyldt, så har vi et færdigt produkt, der er klar til eventyr.