Søg produkt:

På jagt efter dyreryg

Mange jager for oplevelsens skyld, for at komme ud i vildmarken. Andre jager for det velsmagende kød, de får ud af det. En kombination af meningsfyldt rekreation og chancen for at få noget virkelig dejlig mad med hjem gør jagt til et fantastisk tidsfordriv. 

Ilden kaster lange skygger mod væggene i den lille træhytte. Vi får tilbudt en skøn kop varm kaffe som hjælp til at få os vågne denne mørke morgen.

"Det har regnet en lille smule i nat, men det bliver en god dag at gå på jagt i. Der er masser af vildt i området, blandt andet vildsvin og dådyr, men i dag jager vi rådyr. Du kan også jage ræve og harer, hvis du får chancen. Hvis vi får tid til det, laver vi senere på eftermiddagen om på grupperne og går på andejagt ved en lille sø lidt længere væk," fortæller vores guide for dagen os.

Vi befinder os i et jagtområde i Sörmland, Sverige, omgivet af bølgende bakker. Både skovbevoksede områder og nypløjede marker ligger udstrakt foran os. Alle er her for at jage småvildt. Man kan næsten røre ved forventningens glæde i den friske efterårsluft – oktober er en utrolig smuk måned. En af hundeførerne har netop sluppet sin hund, en tysk spaniel. Den får færten af et spor næsten med det samme. At jage med en hund, der er trænet til at drive, er en spændende oplevelse. Under jagten driver hunden vildtet i alt fra mellem fem minutter og flere timer. Meningen er, at vildtet ikke skal stresses alt for meget, så det forbliver i det samme område og bevæger sig stille og i et roligt tempo. Pludselig hører jeg grene, der knækker bag mig, og et dyr dukker op foran jagttårnet. Det er ikke hundene, der har drevet det ud, det har selv fundet vej gennem skoven. Måske er det blevet forstyrret af hundene eller jægerne, men det ser ud til at komme fra den forkerte retning. Jeg er sikker på, at det er et rådyr, men det er faktisk et dådyr, en enlig han, der dukker frem. Jeg sænker mit gevær. I dag jager vi rådyr, og desuden er det forbudt at skyde et dådyr med et våben, der er kategoriseret i klasse 1. 

Man kan høre, at hundene arbejder på den anden side af skoven, og snart høres der et skud. Det er en jæger på en lille sti, der har haft held til at få ram på en ung rå.

"Jeg tog sikringen af, tingene gik langsomt, så det føltes sikkert og kontrolleret, da jeg affyrede skuddet. Sikken en utrolig følelse – et dødt rådyr, der vil give mig en skøn dyreryg," siger en glad skytte – en ny kvindelig jæger. 

I dag er vi heldige, fordi solen kan ses mellem trætoppene. Temperaturen bliver liggende på et behageligt niveau selv for dem i jagttårnene, og med hundene på hårdt arbejde sker der noget hele tiden. Hundene arbejder godt, og resultatet af morgenens jagt er den unge rå samt en mindre han. Alle deler, hvad de har set og observeret, med hinanden, og mange har set både dådyr og ræve. 

Efter frokost begiver vi os på vej til den lille sø, som guiden fortalte os om tidligere. Adskillige hundeejere ankommer med deres hunde. Det er en spændende andejagt; de flyver både højt og lavt og udfordrer vores evner lige til grænsen. De nedfaldne ænder hentes af de dygtige apporterende hunde. Andejagt er utrolig populær i efterårsmånederne. 

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015