Søg produkt:

article

Forstærkningslag

Et forstærkningslag af dun eller syntetisk polstring skal sørge for et isoleringslag til pauser mellem aktiviteter, hvor man står stille, eller for at minimere varmetab, hvis det blot er koldt udenfor, og man går tur om vinteren.

Forstærkningslaget, eller "4. lag", fås med dun- eller syntetisk polstring, f.eks. Supreme MicroLoft. Dunkvaliteten kan variere og fås i forskellige slags blandinger. Som tommelfingerregel gælder, at jo mere dun, der er, og jo færre fjer, jo bedre er tøjets egenskaber.

Dun kan trykkes sammen, vejer lidt og er meget varmt. Ulempen ved dun er, at det mister sin isoleringsevne, når det bliver vådt og fugtigt. Risikoen for dette er dog mindre om vinteren, eftersom luften er tør, og nedbøren oftest falder i form af sne frem for regn. Hvis du skal på vintertur, er Pak Winter Down-jakken et fremragende alternativ, da den ikke fylder meget i oppakningen, men tilbyder ekstrem god isolering. På dage, som ikke er så kolde, er Snow Jacket et godt valg.

Supreme MicroLoft er en god syntetisk erstatning for dun, som har gode isoleringsegenskaber og er mere modstandsdygtig over for fugt.