Søg produkt:

article

Gode tip: Tilpas G-1000 til dine behov

Du kan tilpasse dit G-1000-friluftstøj alt efter situationen og dine behov ved at påføre voks i et passende lag forskellige steder på tøjet. Husk, at det altid er bedre at påføre flere tynde lag voks og smelte dem ind i tøjet et lag ad gangen end at påføre ét tykt lag.

Mere voks beskytter mod vind og regn

Det er ofte en god idé at forstærke imprægneringen på steder, der er mere udsat for vind, regn og slitage. Her er nogle klassiske eksempler:

A. Påfør to lag voks på buksernes knæ og buksebagen for at få god beskyttelse de steder, hvor du har mest brug for det: Når du ligger på knæ, eller når du sætter dig for at tage et hvil.

B. Bukser kan voksbehandles fra knæene og ned for at undgå, at de bliver våde, når du går gennem langt græs i de tidlige morgentimer, f.eks. når du er på jagt.

C. En jakke, der bruges til vandreture i fjeldene, kan voksbehandles på forsiden, skuldrene og hætten, men undlad at voksbehandle dens ryg, så overskydende varme og fugt, der dannes under en rygsæk, kan slippe væk.

D. Et forlænget bagstykke på en vinterparka kan påføres to lag voks, som holder dig tør, når du sidder på våde overflader. 

Mindre voks giver maksimal åndbarhed

Bruger du dit G-1000-tøj i varme klimaer? Så har du sandsynligvis brug for køligere tøj med maksimal åndbarhed.

Vask tøjet i vaskemaskine ved 40 °C. Efter to til tre vaske er voksen vasket helt ud af stoffet. Ikke-voksbehandlet G-1000 lader effektivt fugten slippe ud og holder dig mere tør. Det er mere behageligt om sommeren, eller når du rejser i varme klimaer.