Søg produkt:

article

Junglevandring - praktiske råd

Vejret i junglen tærer på kræfterne. Noget, du kan være helt sikker på, når du vandrer i junglen, er regn. Nogle gange siler det simpelthen ned. Du kan også regne med en varme og luftfugtighed, som du måske ikke er vant til. Lad det ikke forhindre dig i at opleve den magiske natur. Her er nogle praktiske råd, så du til fulde kan nyde junglevandringen.

Brug din sunde fornuft


 Du kan ofte mere, end du tror, og ved at bruge din sunde fornuft kommer du langt. Vær først og fremmest opmærksom på dine begrænsninger og vær realistisk, når du bedømmer, hvilken fysisk form der er nødvendig for at kunne klare vandringen. Informér nogen om, hvor du har tænkt dig at begive dig hen på hver dagtur. Der er særligt vigtigt, hvis du har tænkt dig at vandre på egen hånd. Når du vælger rute, skal du naturligvis også sørge for, at du kan nå tilbage, inden det bliver mørkt. Husk, at det bliver meget hurtigere mørkt i junglen på grund af den kraftige vegetation. Dagene er ikke kortere, men det føles sådan. Afvig heller ikke fra sporet for eksempelvis at jage efter et dyr.

Hold dig kølig, og drik meget vand


 De mest almindelige fysiske lidelser, du kan blive udsat for, stammer fra væskemangel. Udmatning og hedeslag er problemer, som hurtigt kan blive alvorlige. Den bedste måde at undgå dem på er selvfølgelig at drikke, lidt men ofte, især når du bevæger dig. Tag også lidt mad med, så du holder energiniveauet oppe, både hos dig selv og hos dine rejsekammerater. Hvis du ikke har en kyndig guide med dig, bør du undgå at spise af den frugt, du finder under vandringen. Drik heller ikke direkte fra naturen.

Et godt kneb til at holde sig kølig og undgå hedeslag er at holde sig borte fra direkte sollys. (Hvis du er ude efter en smuk solbrændthed, bør du måske tænke over, om junglen er det rette rejsemål for dig.) 

Tag en god rygsæk med


 Det er vådt at færdes i tropiske vådområder, især i regntiden. Derfor er det vigtigt, at du har en rygsæk med regnslag. Fjällrävens rygsækserier Campus og C2C (Cabin to Cabin) er mindre, meget bekvemme rygsække med regnslag. C2C har også et særskilt rum til væskesystem. Det er ekstra praktisk, eftersom det er vigtigt at drikke kontinuerligt.

Klæd dig ordentligt på


 Lettere tøj i Fjällrävens Micro Travel- eller Comfort Travel-materiale er bekvemt og tørrer hurtigt, hvis det bliver fugtigt. Det er det perfekte materiale til bukser og jakker. Til skjorter passer Fjällrävens bambusmateriale, eftersom det både tørrer hurtigt og føles behageligt mod huden. Fjällrävens økologiske bomuldstrøjer binder fugten på den anden side og bidrager dermed til at køle og forhindre udtørring. En overdel i bambus og en i bomuld giver mest fleksibilitet. Vælg helst en langærmet overdel, som beskytter mod tornet vegetation og myg. En poncho er det bedste regnslag, da det giver god luftcirkulation samtidigt med, at den også kan give ekstra beskyttelse til din rygsæk. En bredskygget hat og solbriller beskytter mod solen.

Små tilpasninger giver en mere behagelig rejse


 Hvis du ikke specialbehandler dine kort og guidebøger, falder de snart fra hinanden i det fugtige klima. Så er de ikke til nogen nytte. For at undgå dette kan du opbevare kortene i en gennemsigtig lynlåsforseglet plastlomme eller i et korthylster, eller du kan laminere det, inden du tager hjemmefra. En fugtafvisende notesbog kan også være praktisk. Sørg også for, at du beskytter dit elektroniske udstyr som kamera og lignende, mod fugt. 

 
Velkommen til junglen!
For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015