Extend the lifetime of your wet weather garments. Read more at Fjällräven Online Store

Sådan plejer du
Eco-Shell

Forlæng levetiden af dit regntøj


Den holdbare vandafvisning (DWR), som vi bruger til at imprægnere vores Eco-Shell-tøj, er PFC-fri. Det er godt nyt for naturen, da PFC’er ikke nedbrydes, men i stedet forbliver i miljøet, hvor de langsomt arbejder sig op gennem fødekæden. Så ved at vælge tøj, der er PFC-frit, vælger du ikke at slippe disse fluorocarboner løs i naturen. Kompromiset er, at det kræver ekstra pleje at sikre, at dit Eco-Shell-tøj bevarer sin vandtæthed.

Det DWR, som vi bruger til Eco-Shell, bliver langsomt slidt af ved brug og i vask. Du kan let se, hvornår det er tid til at genpåføre det, for så vil vand ikke længere danne perler på yderstoffet, men snarere trænge igennem. Vi sælger en PFC-fri DWR-spray, så du kan gøre dit tøj i Eco-Shell vandtæt på ny.
Læs mere
Genimprægnering af Eco-Shell
Eco-Shell is our own, tough and breathable material made from recycled polyester. PFC-free and climate compensated. Buy Eco-Shell products from Fjällräven Online Store.

Forberedelse

Begynd med at hænge tøjet på en bøjle (bedst til jakker) eller lægge det fladt (bedst til bukser). Tøjet kan været vådt eller tørt. Det er for eksempel lettere at få en jævn overflade på et fugtigt stykke tøj, men det er lettere at se, hvor du har sprayet, på et tørt stykke tøj. Valget er dit.
Shake the bottle of DWR vigorously then spray evenly over the garment. Let it dry then go back and pay special attention to high-wear areas like the shoulders and chest.

Påføring

Ryst flasken med imprægneringsmidlet grundigt, og spray derpå jævnt over hele tøjet. Lad det tørre, og vær særligt opmærksom på områder, der bliver slidt meget, som skuldre og bryst.

Use a clean sponge to ensure you’ve spread the DWR evenly over the entire garment. This helps to avoid discolouration, so don’t skip this part. Too much DWR in one area could lead to patchiness.

Udjævning

Brug en ren svamp til at sikre, at du har fordelt imprægneringsmidlet jævnt over hele tøjet. Dette hjælper dig med at undgå misfarvning, så spring ikke dette trin over. For meget imprægnering på et sted kan give skjolder.

Heat optimises the uptake of the DWR, so if possible dry the Eco-Shell garments in a drying cabinet or tumble dryer on a medium heat for 30 minutes. If you choose to tumble dry your clothes we recommend closing all zips and Velcro adjustments, as dryers place unnecessary wear on these areas.

Tørring

Varme optimerer optagelsen af DWR, så hvis det er muligt, bør du tørre dit Eco-Shell-tøj i et tørreskab eller en tørretumbler på middel varme i 30 minutter. Hvis du vælger at tørretumble dit tøj, anbefaler vi, at du lukker lynlåse og velcrolukninger, da tumblere ellers slider unødigt hårdt på disse områder.

Reparation af huller i Eco-Shell-tøj

Der findes masser af reparationssæt på markedet til reparation af huller i skallag. Så du behøver ikke at skille dig af med dit skallag ved første tegn på et hul.

Vi anbefaler, at du reparerer huller så snart, du opdager dem – hvis du udskyder det, bliver de sandsynligvis bare større og meget mere besværlige at tage sig af. De fleste reparationssæt til skallag indeholder små mængder af vandafvisende, selvklæbende stof, som du kan klippe til og fastgøre på det yderste lag. Det er en økonomisk måde at forlænge dit regntøjs levetid på. Det er en god ide at runde hjørnerne af, så de ikke så let hænger i og bliver trukket af.

Vask af Eco-Shell-tøj

Du kan vaske dit Eco-Shell-tøj i vaskemaskinen. Vi anbefaler et mildt flydende vaskemiddel, et skånsomt vaskeprogram og en temperatur på 30°C. Og gør miljøet en tjeneste ved kun at vaske dit Eco-Shell-tøj, når det virkelig er nødvendigt – det betyder også, at du heller ikke skal genimprægnere det så tit. Vi anbefaler, at du lukker lynlåse og løsner snører før vask.

Det er en god ide at køre et ekstra skylleprogram uden vaskemiddel efter den almindelige vask. Det er blot for at sikre dig, at alt vaskemidlet er vasket ud. Og brug heller ikke andre midler. Se vejledning om tørring ovenfor.