Conscious hunting on nature's terms. Read more at Fjallräven Online Store

JAGT

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor tilbyder Fjällräven udstyr til jagt?

Vi har faktisk fremstillet jagtudstyr siden 70'erne. Vores kerneprodukter er til generelt friluftsliv, men som vi ser jagt, er det forbundet med vores syn på at tage del i og vise respekt for naturen. 

Hvad mener I med jagt med omtanke?

I Sverige har vi en lang tradition for jagt med høj etik, der beskytter naturen, dyrene og det økosystem de skaber sammen. Det er helt oprigtigt en aktivitet til at kontrollere en bestand, og den giver samtidig mulighed for at tilberede og spise smart, sund mad fra de lokale omgivelser og lære vores børn hvordan man bliver bæredygtig, mens vi nyder gode oplevelser i det fri med alle sanser. 

Hvad er trofæjagt?

Trofæjagt er mere en sport end det er en del af noget økosystem. Det handler om at ramme fuldvoksne dyr og dræbe dem for deres horn. Faktisk det stik modsatte af hvad jagt er for os her hos Fjällräven.

Hvad er en god jæger?

Der er forskel på etik, kultur, hvad du gør og ikke gør samt juridiske aspekter fra land til land og mellem kontinenter. I Sverige skal du bestå strenge teoretiske og praktiske eksaminer om emner som sikkerhed, skydning og viden. Men det er ude i naturen, at du bliver en jæger med omtanke - bevidstheden om at det, du gør, er meget alvorligt, og at du altid stræber efter perfekte skud, respektfuld omsorg, sikre udførelser og hygiejniske rutiner, når du håndterer dyr, kød og skind.

Handler Fjällräven ikke om de levende dyr - ikke de døde?

Jo, og i Sverige har meget jagt i århundreder været fokuseret på bevarelse af dyreliv. 70 % af landet er dækket af skove, men efterhånden som civilisationen udvikler sig, kommer der flere sammenstød mellem dyr og mennesker.

Vi mennesker trænger os på, når vi dyrker landbrug, står på ski, kører og bor i områder, der plejede at være levesteder for vilde dyr. For at holde en balance og sikre alle arter, er jagt et redskab til at håndtere bestande af vilde dyr og sørge for, at de forbliver stærke og sunde. Områder med jagt har faktisk flere dyr end områder uden.

Men jeg går ikke på jagt i Sverige, så hvorfor skulle jeg være interesseret i svensk jagtudstyr?

Tøjkollektionen er skabt ud fra princippet om flere lag og er testet her i Norden for at klare hårde forhold både under stilstand og i bevægelse - og hvis tøjet kan klare sig her, kan det klare sig alle vegne. Fjällräven Hunting udstyr bliver brugt inden for feltet over hele verden, fra New Zealand til det amerikanske midtvest - til storvildt, jagt i bjerge og svømmefugle. Udstyret er bare udviklet her, hvor kravene er hårde. Så du ved, at du kan stole på det.

Hvorfor går folk på jagt, når vi har supermarkeder?

Det traditionelle svar er, at jagt gennem årtusinder har været en del af menneskets liv, det handler om at skaffe

og overleve. Mange kan godt lide at knytte sig til den arv. Men i dag er spørgsmålet om bevarelse af vildt og bæredygtighed mere relevante. Det at du ved, hvor maden kommer fra, at du kun høster, hvad du kan spise, og derved øger niveauet af lokaltfremstillede grøntsager og kødprodukter ved at tage aktiv del i smartere, mere økologiske valg. Jagt handler også om at opnå en dybere forståelse for naturen, og flere jægere betyder flere mennesker med større sans og respekt for Jordens begrænsede ressourcer.