Our first ever conservation project started in 1994 when we decided to support research into our threatened namesake, the Swedish arctic fox. Read more at Fjällräven Online Store.

Red polarræven

En hjertesag

Fjällräven er det svenske ord for polarræv: Et venligt, nysgerrigt og klogt dyr. Da Fjällrävens grundlægger, Åke Nordin, i 1960 ledte efter et navn til sin virksomhed, besluttede han sig for Fjällräven. Han var inspireret af den snedighed hos disse små dyr, som han tit så i vildmarken i Nordsverige.

Men polarræven har mødt mange udfordringer – i de senere år på grund af klimaforandringer – og de er en truet dyreart i Skandinavien. Siden 1994 har vi støttet forskning i polarræve på Stockholm University. Ved hjælp af støttemidler fra EU samt vores bidrag har forskningsholdet set antallet af polarræve i Sverige vokse fra omkring 50 i 1980'erne til over 200 i dag.

Der er stadig lang vej, og klimaforandringer stiller nye udfordringer. Så vi vil fortsætte med at støtte forskerne på Stockholm University i deres bestæbelser på at hjælpe det dyr, der står deres hjerter nærmest.

Du kan følge vores samarbejde med Stockholm University omkring polarræve på vores blog, The Foxtrail.