Varmt, også når det er fugtigt
 Leder fugt væk
 Lugt- og snavsafvisende

Hos Fjällräven elsker vi uld. Det er nok et af naturens mest funktionelle materialer. Og du kender højst sandsynligt til ulds evne til at holde dig varm ved at fange luften mellem fibrene. Men vidste du, at uld faktisk ikke er isolerende? Det er varmeregulerende. Det er fordi, det kan hjælpe dig med at holde dig kølig såvel som varm og veltilpas.

Uld fjerner fugt fra din krop. Og når den gør det, fjerner den samtidig lugte. Så selv hvis du vandrer en hel dag og bliver svedig, vil dit uldtøj næsten ikke lugte.

Endelig, og det er på grund af fibrenes struktur, så holder uld dig varm, selv når det er fugtigt. Og afhængig af fibrenes størrelse kan uldtøj være virkeligt tyndt, for slet ikke at nævne slidstærkt og komfortabelt.

Wool is nature’s very own functional material. Explore more at Fjällräven.com

Hvordan virker uld?

Ulds evne til at regulere din kropstemperatur hænger sammen med dets evne til at holde på og afgive vand. Uld kan absorbere omkring en tredjedel af dets egen vægt i vand, før det føles fugtigt. Uldfibrene kan, når der kommer varme, transportere fugt væk, så du holder dig kølig (og lugtfri). Uldfibrene holder også på varmen, når kropsvarmen daler. Det er her, uld hjælper dig med at holde varmen.

Nature’s very own functional material. Buy our wool products from Fjällräven Online Store
Forskellige dyr producerer særlige typer uld. Merino er en meget fin og blød uld ideel til basislag. Almindeligt fåreuld findes i en lang række tykkelser afhænger af racen, det kommer fra, men det er generelt tykkere og meget slidstærkt. Lammeuld er et sted midtimellem. Ulds evne til at isolere kan variere som følge af den brugte strikketeknik. Du kan læse mere om de forskellige uldtyper, vi arbejder med, herunder.
Wool Materials - Natural temperature control. Read more about materials at Fjällräven Online Store.
ULDMATERIALER Naturlig temperaturkontrol
Richly coloured, recycled Italian wool. Explore our wool products from Fjällräven Online Store

Re-Wool

Genanvendt italiensk uld med masser af farve

Læs mere
A mulesing-free journey towards traceability. Read more at Fjällräven Online Store

Svensk uld

Fin kvalitetsuld, opdrættet tæt på os

Læs mere
Wool is naturally hardwearing and odour resistant, but it does require some extra care to ensure it lasts a lifetime.

Care & Repair

Uld

Uld er fra naturens side slidstærkt og lugtafvisende, men det kræver lidt ekstra pleje at få det til at holde et helt liv. Du kan finde ud af, hvordan du plejer dit uldtøj i vores plejeguide.

Læs mere
Et produktudvalg Fremstillet af uld