Søg produkt:

article

Sådan vælger du en vinterjakke

En vinterjakke skal først og fremmest holde dig varm og tør. En af de første ting, du skal beslutte, er, hvilken type fyld din vinterjakke skal have. Både dun og syntetisk fyld har meget gode varmende egenskaber, men der er nogle forskelle, som gør, at de hver især egner sig bedst til bestemte situationer. Dit valg af isoleringsmateriale afhænger af, hvad du skal bruge jakken til, og hvilke vejrforhold du oftest vil være udsat for.

Dun – når vægten betyder noget, og det er meget koldt

Dunfyld varmer mest set i forhold til vægt, og det er let at komprimere til en lille pakkevolumen. Hvis du skal opholde dig under meget kolde vejrforhold, er dun det oplagte valg. Det samme gælder, hvis lav vægt er en prioritet. Ulemperne er blandt andet, at dun ikke isolerer så godt, hvis det bliver fugtigt, og at det er mere sart over for forkert opbevaring og håndtering, f.eks. i forbindelse med vask. Når det er meget koldt, er luften tør, og så kommer dun rigtig til sin ret. Nogle dunjakker har en fugtbarriere (membran), der gør, at de kan modstå våde vejrforhold.

Syntetisk fyld – perfekt under fugtige forhold

Syntetisk fyld er mindre sart end dun, og fibrene er i stand til at genvinde deres form selv efter lang tids brug. Det kan også modstå en vis mængde fugt, uden at isoleringsevnen forringes væsentligt. Jakker med syntetisk fyld kan vaskes og fås til en lavere pris. En ulempe er, at en syntetisk jakke ikke isolerer lige så godt som en dunjakke med samme vægt, og den fylder en lille smule mere, når den pakkes ned. Når temperaturen svinger lige omkring frysepunktet – og vejrliget veksler mellem regn og sne – er syntetisk fyld et fremragende valg.

I vores materialeguide kan du læse mere om Fjällrävens dun og vores syntetiske fyld G-Loft® Supreme og Supreme Microloft. Men det er ikke kun fyldet, der skaber en god vinterjakke. Læs mere om:

Design og detaljer, der bidrager til jakkens funktion
Materialer, der beskytter mod vind, fugt og slitage