Søg produkt:

article

Sådan vasker du dit G-1000-tøj

Tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, kan maskinvaskes ved 40 °C. Tøj med dunfyld eller syntetisk fyld eller tøj, der er lavet af en kombination af G-1000 og andre materialer, skal vaskes i henhold til de vaskeanvisninger, der findes i hvert enkelt stykke tøj. Det, at G-1000-tøj er imprægneret med Grønlandsvoks, påvirker ikke andet tøj i samme vask, så du kan godt vaske voksbehandlet tøj sammen med andet tøj. Du bør dog altid vaske lignende farver sammen.

Imprægnering eller reaktivering af voksen

Det tager to til tre vaske, før den originale imprægnering med Grønlandsvoks er vasket helt ud af dit G-1000-tøj, så du behøver ikke at voksbehandle dit tøj efter hver vask. Hvis du har vasket tøjet én gang, og det føles som om, at voksen er trængt ind i stoffet, kan du reaktivere voksen ved at hænge tøjet til tørre i et varmt tørreskab eller stryge det ved lav varme. Varmen trækker voksen ud af fibrene, og du vil kunne mærke forskellen, når du tager tøjet ud af tørreskabet.

Vasketip før du begiver dig ud på eventyr

G-1000-stof uden voksbehandling er luftigere og har maksimal åndbarhed. Derfor er det en god idé at vaske voksen ud af tøjet, hvis du skal bruge det i et varmt klima, f.eks. om sommeren eller før en tur til troperne.