Søg produkt:

article

Valg af rygsæk

At vælge rygsæk er ikke altid let, især når der findes et stort udvalg af størrelser, modeller og mærker at vælge mellem. Når du vælger rygsæk, er størrelse og tiltænkt brug de vigtigste faktorer. Spørg dig selv, hvad du vil bruge rygsækken til: Dagture, lange vandreture, interrail, klatring, roning osv. De mest anvendte rygsække i dag er rammeløse, bløde rygsække. De er velegnede til de fleste aktiviteter og er ofte lettere og mere fleksible end traditionelle rygsække med en udvendig ramme. Til vandring i vanskeligt terræn med meget stor oppakning er rammerygsække imidlertid stadig den mest pålidelige valgmulighed.

Rumfang

En rygsæk med plads til 20-40 liter er perfekt til dagture. Hvis du har tænkt dig at rejse eller tage på vandretur, er en rygsæk med plads til 40-60 liter et bedre valg. Til virkelig lange eventyr, der kræver, at du medbringer mad, telt og andet udstyr, har du brug for en rygsæk med plads til 60-120 liter.

Støttesystem

Når man prøver en rygsæk i en butik, er det vigtigt at sikre sig, at den passer perfekt til ryggen. Vores store rygsække til vandring, rejser osv. er udstyret med et justerbart støttesystem, som kan tilpasses længden af din ryg. Rygsække bør også have et polstret hoftebælte, så du kan flytte vægten væk fra skuldrene. Andre vigtige ting, som gør det nemmere at bære en tung rygsæk, er bl.a. anatomisk designede skulderremme, topremme, brystremme, kompressionsremme og ventilerede rygplader.