Søg produkt:

article

Vigtige detaljer

Kravene til en rygsæk, der skal kunne klare flere dages vandring med tung oppakning, f.eks. deltagelse i Fjällräven Classic, er højere end til en rygsæk, som bruges til dagture. De vigtigste egenskaber for en turrygsæk er dens pasform og derefter de specialfunktioner, som du finder nyttige.

Støttesystem – den vigtigste funktion

Nøglen til en succesfuld tur med en stor rygsæk er, at den skal være bekvem at bære, når den er fuldt pakket. Det betyder, at et ordentligt støttesystem er en rygsæks vigtigste funktion, hvilket også adskiller en kvalitetsrygsæk fra billigere alternativer.

Til maksimal bærekomfort skal du se efter en rygsæk, som er udstyret med et justerbart støttesysem, så den kan tilpasses til længden af ryggen og bredden af skuldrene. Med Fjällrävens Perfect Fit Adjustment System kan du tilpasse længden af støttesystemet til overkroppen og løsne skulderstropperne til bredden af skuldrene. Dette system sørger for stabilitet, fleksibilitet og en jævn vægtfordeling, hvilket alt sammen har stor indvirkning på din oplevelse.

Mænd og kvinder har forskellig kropsform, men overraskende få rygsækproducenter har taget højde for dette. Fjällrävens Kajka fås både i en herre- og damemodel. Skulderremmene på Kajka Women sidder ikke bare mere bekvemt, men de er formet, så de ikke løber hen over busten.

Det anbefales at prøve forskellige rygsække i butikken, og det er en god idé at anbringe noget tungt i rygsækken, så du kan mærke, hvordan den føles på en tur.

En turrygsæk bør altid have et polstret hoftebælte, som hviler på hoften, så vægten kan fordeles. Prøv at finde rygsække med lommer på hoftebæltet, da dette er et perfekt sted at opbevare ting som nødder eller solcreme. Yderligere detaljer, som gør rygsækken mere bekvem er en brystrem, som trækker støtteremmene indad på brystet og trækker rygsækkens vægt fremad, og kompressionsremme, som sikrer, at rygsækken fyldes – og dermed afbalanceres – korrekt.

Åbninger

Turrygsække har forskellige typer åbninger. De fleste rygsække fyldes oppefra, dvs. den pakkes fra toppen som at fylde en sæk kartofler. Det, der pakkes først, forsvinder ned i bunden af sækken. Problemet med denne type rygsæk er, at det er svært at få overblik over indholdet. Løsningen på dette problem er at finde en rygsæk med åbninger i toppen, bunden og fronten.

Med åbning i fronten kan du åbne rygsækken som en kuffert. På denne måde kan du få et godt overblik over indholdet og hurtigt finde det, du leder efter. En åbning i fronten gør det også nemmere at pakke rygsækken, så den er afbalanceret.

Toplåg

Formen af toplåget er vigtigt. I toplåget er der plads til værdigenstande samt små ting, som du ønsker nem adgang til i løbet af dagen. Sørg for, at det har masser af lommer, både med nem adgang til ting, som du skal bruge ofte, samt med mindre tilgængelig adgang, f.eks. til værdigenstande. Nogle rygsække, herunder Fjällrävens Kajka, har et aftageligt toplåg, som kan fastgøres på tværs af brystet eller rundt om livet. Det giver dig en ekstra taske, hvis du får brug for det, og gør tingene endnu mere tilgængelige.