Søg produkt:

Vinter i friluftslivets tegn

Vi har samlet fem tips til vinter ferien, der kan bruges i godt og mindre godt vejr.

Vandretur i et naturreservat eller en nationalpark

Den sædvanlige opfattelse af vandreture er, at det er noget, vi gør om foråret, efteråret og sommeren, og når dagene bliver kortere, glemmer mange af os vores yndlingssteder. Men lad være med det. Vandrestierne er der stadig. Naturens farver vil selvfølgelig ikke være så varierede, men de er ikke mindre kønne. Så pak rygsækken med en termoflaske, noget at sidde på, noget at spise, et ekstra lag tøj, og tag afsted. 

Lejrbål, kaffe og saltomortaler

Det kan godt være koldt at være ude om vinteren. Så gør, som folk har gjort fra tidernes morgen: tænd et bål. Man kan naturligvis ikke bare gå og knække grene af, så det er også en god ide at medbringe noget brænde, tændstikker og en kniv eller økse til at gøre brændet klart. Så har man allerede følelsen af, at nu er man ude i den store natur.

Tag familie og venner med, og find noget, der kan skærme for vinden, eller et sted i læ for blæsten. Tænd et lejrbål, server den mad og de drikkevarer, du pakkede i rygsækken, og hyg jer omkring ilden. Når I mærker varmen og energien brede sig, er tiden inde til at lege: gemmeleg, saltomortaler og at slå smut er undervurderede fornøjelser uanset alder.

Skattejagt med GPS eller mobil

Geocaching er en slags skattejagt med GPS, hvor man søger efter "caches" vha. koordinater, der findes på internettet. Det er en sjov måde at se nye steder på, og så indeholder det et element af problemløsning. Sværhedsgraden varierer, lige fra blot koordinaterne på en cache til caches, hvor man skal løse matematikopgaver eller dekryptere en kode for at finde dem. På hjemmesiden www.geocaching.dk kan du se, hvordan du kommer i gang. Her kan du også finde en app, du kan downloade for at få din første udfordring, som du kan løse vha. mobiltelefonen. Tag familien med, eller konkurrer med nogle venner om, hvem der kommer først.

Test af teltet i koldt vejr

Der er ingen regler, der siger, at du skal sove i teltet, bare fordi du slår det op. Hvis du bare har lyst til et sted, hvor du kan drikke eftermiddagskaffe i læ for blæsten, gerne vil give børnene et sjovt sted at lege eller bare vil øve dig i at slå teltet op under vanskelige forhold, er det en god ide at finde teltet frem selv midt om vinteren. Da vinden kan være stærk, og jorden kan være frosset, kan du gøre dig nogle erfaringer, som du kan få glæde af på længere ture. Du skal dog nok være forberedt på spørgsmål og undrende blikke fra naboer og forbipasserende. Og naturligvis også til lidt sjov under teltdugen.

Research til den næste oplevelse

Der er dage, hvor vejret gør det sværere at tage sig sammen til at komme ud, selvom vi er helt enige i det gamle mundheld om, at der ikke findes dårligt vejr. Eftersom juleferie indeholder ordet "ferie", kan det være en god ide at have tænkt over nogle aktiviteter, der drejer sig om ferie, til virkelig rædselsfuldt vejr. Biblioteket er et godt sted på sådanne dage, og hvorfor ikke lave noget research til den næste oplevelse. På hylderne med bøger og blade om friluftsaktiviteter kan du næsten med garanti finde nye forslag til weekender og ferier. Og så drejer det sig bare om at drømme og planlægge.

 

Glædelig jul i friluftslivets tegn!

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015