Søg produkt:

article

Voksbehandling af G-1000 kombineret med andre materialer

Tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, kan voksbehandles på flere måder: Du kan smelte Grønlandsvoksen ind i stoffet ved hjælp af en hårtørrer, en varmepistol, et strygejern, over en campingbrænder, i et tørreskab eller i en tørretumbler. Start med lav varme, og øg temperaturen, indtil du kan se, at voksen begynder at smelte ind i stoffet (ca. 55-60 °C). 

Tøj af blandet materiale, tøj med dunfyld eller syntetisk fyld samt vandtæt G-1000-tøj med Hydratic-for skal voksbehandles med lidt større forsigtighed. Det er smeltningen af voksen, der gør forskellen. Ligesom når du voksbehandler tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, skal du begynde med at påføre voksen i lange strøg, så stoffet får et tyndt, jævnt lag voks.

Voksbehandling af tøj af blandet materiale

Tøj af blandet materiale kan for eksempel bestå af G-1000 og stretch (ofte Nylon 6.6), som Keb Trousers, eller af G-1000 Lite og MT, som flere af produkterne i Abisko-serien. I princippet er det lige så nemt at voksbehandle tøj af blandet materiale som tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, du skal blot være lidt mere forsigtig, når du smelter voksen ind i stoffet.

Påfør Grønlandsvoksen i lange strøg på de områder af tøjet, der består af G-1000, og smelt voksen ind i stoffets fibre. Det er mest praktisk at bruge en hårtørrer, men hvis du vil bruge et strygejern, skal du vælge den laveste indstilling og gradvist øge temperaturen, indtil du kan se, at voksen begynder at smelte. Du må ikke voksbehandle stretch eller MT-stof.

Voksbehandling af tøj med dunfyld

Den letteste måde at smelte voksen ind i G-1000-tøj med dunfyld på, er at tørretumble tøjet ved lav varme. Du kan også bruge en hårtørrer. Husk, at dunfyldet normalt er indkapslet i et beskyttende syntetisk for, så dunene ikke arbejder sig ud gennem stoffet. Foret kan være mere varmefølsomt end G-1000-stoffet. Det er en af årsagerne til, at det ikke er en god idé at stryge G-1000-tøj med dunfyld.

Voksbehandling af tøj med syntetisk fyld

Den bedste måde at voksbehandle G-1000-tøj med syntetisk fyld på er at bruge en hårtørrer, men du kan også bruge en varmepistol (husk at indstille den på lav varme, da du ellers skal være ekstremt forsigtig for ikke at komme til at beskadige tøjet). Du kan også varme tøjet i et tørreskab på den laveste temperaturindstilling.

Voksbehandling af tøj med Hydratic-for

Den letteste måde at voksbehandle vandtæt G-1000-tøj med Hydratic-for på er at bruge en hårtørrer, men du kan også bruge en varmepistol (husk at indstille den på lav varme, da du ellers skal være ekstremt forsigtig for ikke at komme til at beskadige tøjet). Du kan også varme tøjet i et tørreskab på den laveste temperaturindstilling.  

For at modtage din pakke før jul, bestil inden: 2015-12-17T15:00 Udvidet returnering i juleperioden indtil 15. januar 2016 for ordrer afgivet mellem 20. november - 31. december 2015